fredag 19 april 2013

"Relax, it's just music"

electromusic


Efter att Joel Zimmerman funnit en död råtta i sin dator blev han känd som ”den döda musen killen”. Ett smeknamn som han sen förvandlade till ett av elektromusikens mest kända artistnamn, Deadmau5. Han har verkligen lyckats profilera sig inom elektromusikdjungeln med sitt säregna varumärke. 
Han kallar inte sig själv för dj. Går man på en deadmau5 konsert så får man endast höra deadmau5, till skillnad från andra live- elektroartister som ofta väver in andras musik också.

Han vill hålla sig utanför det "vanliga sättet att skriva musik". Han vill inte bli placerad i ett fack och gläds åt åhörares eviga försök att bestämma vad det är för genre som han spelar. Det enda ramarna som han förhåller sig till är 4/4 slagen som vi alla hoppar till. 
I framtiden ser han fram emot att skriva musik som man bara skall lyssna på, inte hoppa till... :)

Live har han alltid på sig sin "3d mus hjälm" som lever sitt eget liv. Han tycker själv att hjälmen inte är nåt speciellt, utan bara något som han hittade på när han lärde sig ett 3d program.

Online så streamar han ibland live från sin studio där han skapar sin musik, detta ger en häftig inblick i hur han jobbar, även om det inte är nån actionrulle direkt. :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar